Malom MoziMalom MoziMalom Mozi Webshop

Jéghideg

Kuldi

mikortól: 2023. 12. 07.

  • izlandi thriller, magyarul beszélő 16
  • rendező: Erlingur Thoroddsen
  • szereplők: Jóhannes Haukur Jóhannesson (Óðinn Hafsteinsson), Elín Sif Halldórsdóttir (Aldís Anna Agötudóttir), Selma Björnsdóttir (Lilja Sævarsdóttir)
  • 98 min

A lányát egyedül nevelő Odinn több évtizedes halálesetek ügyében nyomoz egy fiatalkorúaknak fenntartott nevelőintézetben. A férfi a megoldatlan ügy kapcsán egyre több új részletre bukkan rá. Hamarosan gyanakodni kezd, hogy a múltbeli gyilkosságok összefüggésben lehetnek volt felesége rejtélyes öngyilkosságával. Ráadásul lánya is egyre furcsábban viselkedik, ahogy egyre közelebb kerül az igazsághoz.

A Jéghideg írója Yrsa Sigurdardottir világhírű bestsellerszerző, akinek regényei Magyarországon is megjelentek és sikert arattak. A Jéghideg is egy bestseller adaptációja. A thriller a skandináv bűnügyi irodalom legjobb hagyományait követi sötét tónusú történetével. Az adaptáció hasonlatos Jussi Adler-Olsen dán író Q-ügyosztály szériájának moziadaptációihoz (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta, A 64-es betegnapló), és Stieg Larsson A tetovált lány-regényeinek feldolgozásaihoz. A Jéghideg két hete vezeti az izlandi mozik toplistáját. A főszereplő Johannes Haukur Johannesson mások mellett a Vaják, a Trónok harca, a Vikingek: Valhalla és az Utódlás sorozatokban is szerepelt, valamint látható volt az Emlékszem rád és Atomszőke című mozifilmekben.

IMDB

PORT.HU

A film értékelése

Ajánlom ismerőseimnek

Online jegyfoglalás: